Održana predpremijera filma o vladavini prava

Oct 11, 2023 | Aktuelno

U Beogradu u Prostoru Miljenko Dereta dana 4.10.2023. godine održana je predpremijera  DOKUMENTARNOG FILMA O VLADAVINI PRAVA U SRBIJI NA PRIMERU SELA KUKULOVCE

A SAD, DA IZAĐETE NA GLASANJE

Dokumentarni film u trajanju od 27 minuta, koji ima i nekoliko igranih scena, snimljen je početkom jula u selu Kukulovce, južno od Leskovca, u okviru Prve interaktivne umetničke predstave “Berza vladavine prava – Kukulovce 2023” održane u Kukulovcu.  Gledaoci će videti veoma zanimljive scene stvarne prodaje vladavine prava, kao i da saznaju koja je njena vrednost.

Glavnu žensku ulogu igra glumica amaterskog pozorišta iz Leskovca Bojana Stefanović; glavnu mušku ulogu igra akademski glumac Nenad Mitrović iz Kukulovca. Važnu ulogu u filmu  imaju građanke i građani Kukulovca i Šišinca, kao publika interaktivne umetničke predstave.

Snimanje i postprodukcija: HD FILM – MONOLITH STYLE doo Zrenjanin

Poizvodnja: Kareja, 2023. godine.

Trejler možete pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=n6Y4O6lKZDU&t=20s

Zainteresovane OCD, ustanove culture i drugi javni subjekti zainteresovani za projekciju filma mogu se javiti na mejl  nvo.kareja@gmail.com

O filmu su govorili:

  • dr Aleksandra Bulatović, viša naučna saradnica, Institut za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu

  • Jovo Bakić, profesor Filozofskog fakulteta BU

Dokumentarni film se realizuje uz podršku SMART Balkan – Građansko društvo za povezan Zapadni Balkan, a koji se odvija u okviru Centra za promociju civilnog društva (CPCD), Center for Research and Policy Making (CRPM) i Institute for Democracy and Mediation (IDM), a koji finansijski podržava Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške.